Υλικά
Για 4 άτομα
3 μπακαλιαράκια
2 κουταλιές βούτυρο light Lurpak
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 πατάτες
2 καρότα
1 κρεμμύδι
2 κολοκυθάκια
1 φινόκιο
100 γραμμάρια τριμμένη τομάτα
2 κλωναράκια σέλινο
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε μικρά κυβάκια όλα τα λαχανικά, τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, το φοινόκιο και το σέλινο.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο light.
Σοτάρετε ελαφρώς τα λαχανικά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την τριμμένη τομάτα μαζί με 2½ λίτρα νερό και μόλις πάρει μία βράση προσθέτετε τα μπακαλιαράκια, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά.
Όταν η σούπα είναι έτοιμη, αποσύρετε τα μπακαλιαράκια σε μία πιατέλα, αφαιρείτε σε ένα μπολ λίγα υγρά από την σούπα μαζί με λίγα λαχανικά και με ένα pimer τα περνάτε να πολτοποιηθούν και τα προσθέτετε πάλι στην κατσαρόλα για να πάρει μία λίγο πιο πηχτή υφή.
Αφαιρείτε το κόκαλο από τα μπακαλιαράκια και σερβίρετε την σούπα σε βαθιά ατομικά πιάτα με τα μπακαλιαράκια από πάνω.