Υλικά
Για 4 άτομα
300 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 ml λευκό κρασί
800 ml ζωμό κοτόπουλο
3-4 στήμονες σαφράν
280 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
80 γραμμάρια βούτυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε τον ζωμό κοτόπουλο στο αντικολλητικό κατσαρολάκι Unlimited Tefal 18Ø και το βάζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε το αντικολλητικό τηγάνι Unlimited Tefal 28Ø σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτετε το αρμπόριο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το σαφράν και με μια κουτάλα της σούπας τον ζωμό κοτόπουλο σιγά-σιγά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλα τα υγρά.
Μόλις το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε το βούτυρο, την παρμεζάνα, το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει το ριζότο.
Σερβίρετε το ριζότο σε βαθιά ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας με λίγη παρμεζάνα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.