Υλικά
Για 4 άτομα
1 αρνισιο μπούτι κομμένο σε μερίδες Μπούμπας
1 κρεμμύδι
1 πράσο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο soft Lurpak
1 κουταλιά αλεύρι
120 ml λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
2 μεγάλα μαρούλια
400 γραμμάρια σπανάκι
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μαρούλια και το σπανάκι.
Τοποθετείτε τα κομμάτια του αρνιού σε ένα ξύλο κοπής και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα κομμάτια του αρνιού, δίνοντας καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Όταν το αρνί έχει πάρει καλό χρώμα το αποσύρετε από την κατσαρόλα σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά του μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας διαρκώς για να μαραθούν καλά, αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε καθόλου και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το λευκό κρασί προσθέτετε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του αρνιού μαζί με το ζωμό κοτόπουλο και όσο νερό χρειάζεται για να σκεπάσει το αρνί.
Αφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το αρνάκι να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει, συμπληρώνοντας ζεστό νερό, αν χρειάζεται.
Στα τελευταία 15 λεπτά προσθέτετε σε δόσεις το μαρούλι με το σπανάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαραθούν.
Όταν το φρικασέ είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τον άνηθο και τον μαϊντανό μαζί με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.