Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία χταπόδι Pescanova
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4
50 ml λευκό κρασί
Για την τηγανιά:
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φοινόκιο ψιλοκομμένο
10 τοματίνια κομμένα στην μέση
2 κουταλιές ελιές Καλαμών ροδέλα
2 κουταλιά κάπαρη
100 ml λευκό κρασί
Χυμό από 1 λάιμ
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το χταπόδι τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, προσθέτετε το χταπόδι μαζί με το φύλλο δάφνης, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε 150 ml νερό και αφήνετε το χταπόδι να σιγοβράσει, σκεπασμένο για 35-40 λεπτά.
Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε ροδέλες.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φινόκιο στην μέση και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το χταπόδι μαζί με το φινόκιο για 2-3λεπτά, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τα τοματίνια μαζί με την κάπαρη και τις ελιές Καλαμών, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον χυμό λάιμ μαζί με τον φρέσκο μαϊντανό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά.