Fish sticks με σαλάτα πλιγούρι με λαχανικά και λεμόνι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    14-15'

Υλικά

Για 2 άτομα

1 συσκευασία fish sticks από φιλέτο μπακαλιάρου Pescanova
Για το πλιγούρι:
500 γραμμάρια πλιγούρι βρασμένο
15 τοματίνια
1 αγγούρι
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
2 ραπανάκια
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
40 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Απλώνετε τα fish sticks σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 220ο C για 14-15 λεπτά.
Τοποθετείτε το βρασμένο πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο κόβετε το κολοκυθάκι, το καρότο, το αγγουράκι και τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση κατά μήκος και χοντροκόβετε τα μυρωδικά, τον μαϊντανό, το μυρώνι και τον δυόσμο.
Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά στο μπολ με το πλιγούρι, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το πλιγούρι με τα λαχανικά και πάνω του 4-5 fish sticks.

Video

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

FISH STICKS

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΛΙΓΟΥΡΙ

×