Υλικά
Για 2 άτομα
250 γραμμάρια πέννες
250 γραμμάρια φέτες σαλάμι αέρος Ελληνικό Εν Ελλάδι Creta Farms
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
120 γραμμάρια ελιές ροδέλα
80 ml μαυροδάφνη
300 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
120 γραμμάρια ανθότυρο
Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σαλάμι αέρος σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν οι πέννες, τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν, προσθέτετε το σαλάμι αέρος και τις ελιές ροδέλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνετε με την μαυροδάφνη, προσθέτετε την σάλτσα τομάτας μαζί με τις πέννες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε το ανθότυρο χοντροσπασμένο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα με τα φύλλα φρέσκου δυόσμου από πάνω.