Peskitos με chips πατάτας και dip μουστάρδας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    14-15'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 συσκευασίες peskitos Pescanova
4 πατάτες
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το dip:
100 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
60 γραμμάρια μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά μέλι
40 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dip, το γιαούρτι, το φρέσκο τυρί κρέμα, την μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε τα peskitos σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C, στον αέρα, για 14-15 λεπτά.
Όταν τα peskitos και το ρύζι είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα το λεμονάτο ρύζι και από πάνω τα peskitos.
Καθαρίζετε τις πατάτες και με ένα μαντολίνο τις κόβετε σε λεπτές φέτες και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ με νερό.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με 1 λίτρο ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Στραγγίζετε τις πατάτες και τις τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περισσότερο νερό.
Τηγανίζετε τις λεπτές φέτες πατάτας στο ηλιέλαιο για 2-3 λεπτά, προσθέτοντας τις φέτες μία-μία για να μην κολλήσουν.
Όταν είναι έτοιμες τις αποσύρετε με μία τρυπητή κουτάλα, τις τοποθετείτε σε μία πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο και τις πασπαλίζετε με αλάτι.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τα peskitos μαζί με τα chips πατάτας και το dip μουστάρδας.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ

×