Χταποδοκεφτέδες

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 συσκευασίες χταπόδι ολόκληρο Pescanova
1 φύλλο δάφνης
3 κουταλιές soft Lurpak λιωμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
50 γραμμάρια καρότο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
100 γραμμάρια ζυμωτό ψωμί ψίχα
150 γραμμάρια λευκό κρασί
50 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλεύρι για πανάρισμα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το χταπόδι μαζί με την δάφνη και 1 ποτηράκι του κρασιού νερό.
Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το χταπόδι να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει, για 40-45 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος του.
Όση ώρα βράζει το χταπόδι σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο και τα μυρωδικά, τρίβετε το καρότο στο λεπτό μέρος του τρίφτη και μουλιάζετε το ψωμί στο λευκό κρασί μαζί με λίγο νερό.
Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την κατσαρόλα, το κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το χταπόδι και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, το λιωμένο βούτυρο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο, το σκόρδο, το ψωμί καλά στραγγισμένο, την φρυγανιά, το αυγό, το ξύσμα λεμονιού, τα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομογενοποίηση του μείγματος.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 3-4 δάχτυλα ηλιέλαιο.
Πλάθετε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες, τους περνάτε από το αλεύρι, τους τηγανίζετε καλά και τους τηγανίζετε για συνολικά 3-4 λεπτά και από τις 2 μεριές.
Όταν οι κεφτέδες είναι έτοιμοι τους αποσύρετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο.
Σερβίρετε τους χταποδοκεφτέδες στο κέντρο του τραπεζιού με λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

ΚΙΜΑΣ

ΧΤΑΠΟΔΙ

×