Υλικά
Για 4 άτομα
8 κόκκινες πιπεριές
300 γραμμάρια μικρές πατάτες κομμένες στα τέσσερα
150 γραμμάρια ρύζι φάνσυ Agrino
150 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
½ ποτηράκι λευκό κρασί
250 ml ζωμό κοτόπουλο
50 γραμμάρια κουκουνάρι
100 γραμμάρια σταφίδες
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε με άφθονο νερό τις κόκκινες πιπεριές και τις αφήνετε να στραγγίξουν.
Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε το πάνω μέρος από τις πιπεριές και καθαρίζετε καλά από τα σπόρια τα οποία πετάτε και τοποθετείτε και τις πιπεριές στο ταψί.
Μπορεί να χρειαστεί να κόψετε και λίγο το κάτω μέρος από τις πιπεριές και τις τομάτες για να πατάνε καλύτερα.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί και προσθέτετε τον κιμά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5-6 λεπτά ακόμα μέχρι ο κιμάς να χωρίσει καλά και να ασπρίσει, σβήνετε με το λευκό κρασί και τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε το ρύζι, το μαϊντανό, το μυρώνι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ζωμό κοτόπουλο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Γεμίζετε με το μείγμα τις πιπεριές και αφήνετε ένα δάχτυλο χώρο από την κορυφή για να συμπληρώσετε υγρά για το ρύζι.
Τοποθετείτε τις πατάτες ενδιάμεσα από τα γεμιστά και ρίχνετε στο ταψί ότι υγρά έχουν περισσέψει από την γέμιση και συμπληρώνετε με λίγο νερό αν χρειάζεται μέχρι να καλύψετε ένα δάχτυλο το ταψί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού ή σε ατομικά πιάτα.