Spaghetti από κόκκινες φακές με γαρίδες, σπανάκι και σάλτσα τομάτας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    8-9'

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια spaghetti από κόκκινες φακές Barilla
2 κουταλιές ελαιόλαδο
12 γαρίδες καθαρισμένες
1 κολοκυθάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ σκελίδα σκόρδο
250 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
200 γραμμάρια σάλτσα Basilico Barilla
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκυθάκι σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό και βράζετε τα spaghetti.
Όση ώρα βράζουν τα spaghetti τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κολοκυθάκι για 1-2 λεπτά, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το σπανάκι, συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί και προσθέτετε τα spaghetti, με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, την σάλτσα Basilico και τις γαρίδες και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτούν οι γαρίδες.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΑΡΙΔΕΣ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ

×