Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια σπαγγέτι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 καρότο
150 γραμμάρια portobello
150 γραμμάρια πλευρώτους
250 γραμμάρια φακές βρασμένες
150 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
150 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
4 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού κλασική με stevia
100 ml λευκό κρασί
300 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο, τα portobello και τα πλευρώτους και στο χοντρό μέρος του τρίφτη τρίβετε το καρότο.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το καρότο για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τις φακές μαζί με την τομάτα κονκασέ, την τριμμένη τομάτα, την μαύρη ζάχαρη, την κρέμα βαλσαμικού κλασική με stevia και τον ζωμό λαχανικών και αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει.
Όση ώρα βράζει η σάλτσα, τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα σπαγγέτι μέχρι να είναι al dente.
Σουρώνετε τα ζυμαρικά, τα προσθέτετε στο τηγάνι με την σάλτσα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα, πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.