Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια tagliatelle Barilla
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρή μελιτζάνα
16 λιαστές τομάτες
3 κουταλιές κάπαρη
120 γραμμάρια ελιές Καλαμών ροδέλα
80 ml μαυροδάφνη
400 γραμμάρια napoletana Barilla
2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια, τις λιαστές σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις tagliatelle μέχρι να είναι al dente.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, την μελιτζάνα, τις λιαστές τομάτες, την κάπαρη και τις ελιές για 4-5 λεπτά, πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με την μαυροδάφνη, και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε και την σάλτσα napoletana μαζί με τις tagliatelle και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα,
Σερβίρετε τις tagliatelle σε ατομικά, μεγάλα πιάτα την φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη από πάνω και λίγο ελαιόλαδο.