Fish sticks με πουρέ μπρόκολο και πιπεριά Φλωρίνης

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    15'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία fish sticks από φιλέτο μπακαλιάρου Pescanova
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τον πουρέ μπρόκολο:
300 γραμμάρια μπρόκολο χωρίς κοτσάνια
300 ml ζωμό λαχανικών
30 ml κρέμα γάλακτος Arla
30 γραμμάρια soft Lurpak
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης σε λεπτά μπαστουνάκια, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μπρόκολο.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μαζί με τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύετε το μπρόκολο για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στραγγίζετε το μπρόκολο, κρατώντας τα υγρά στα οποία μαγειρεύονταν, το τοποθετείτε σε ένα μπλέντερ μαζί με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάτε να ομογενοποιηθούν και να πάρουν την υφή πουρέ.
Αν χρειάζεται λίγη υγρασία, προσθέτετε από τα υγρά που έχετε κρατήσει.
Τοποθετείτε τα fish sticks σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 14-15 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται τα fish sticks τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε την πιπεριά Φλωρίνης μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τον πουρέ μπρόκολο με την σοταρισμένη πιπεριά Φλωρίνης από πάνω και δίπλα τα fish sticks.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

FISH STICKS

ΜΠΡΟΚΟΛΟ

ΠΟΥΡΕΣ

×