Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία cannelloni Barilla
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
250 γραμμάρια ασπρομανίταρα
250 γραμμάρια πορτομπέλο
250 γραμμάρια πλευρώτους
25 γραμμάρια porcini αποξηραμένα
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
125 γραμμάρια γάλα
125 γραμμάρια κρέμα
1 κρόκο
1 αυγό
100 γραμμάρια παρμεζάνα
50 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Περιχύνετε τα αποξηραμένα porcini με 100 ml βραστό νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν.
Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα τα αφαιρείτε από το νερό, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και κρατάτε το νερό στην άκρη.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα πορτομπέλο, τα πλευρώτους και τα porcini σε πολύ μικρά κομμάτια και ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε τα μανιτάρια με το νερό από τα porcini και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει, αποσύρετε τα μανιτάρια από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Μόλις κρυώσουν λίγο τα μανιτάρια προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με τα φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το μαϊντανό, το θυμάρι και το σχοινόπρασο και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το γάλα μαζί με τη κρέμα γάλακτος, τον κρόκο, το αυγό, τα 2/3 της παρμεζάνας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
Γεμίζετε τα cannelloni με το μείγμα μανιταριών, τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, το ένα δίπλα στο άλλο, περιχύνετε με το μείγμα του γάλακτος και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και την τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 30-35 λεπτά.
Όταν τα canneloni είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο, τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και σερβίρετε.