Υλικά
Για 4 άτομα
4 φιλέτα λαβράκι
20 μικρές πατάτες βρασμένες
1 λεμόνι κομμένο στα δύο
1 κόκκινο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
30 τοματίνια κομμένα στα 2
20 φυλλαράκια φρέσκια ρόκα
Φρέσκο βασιλικό
100 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές μουστάρδα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο,με τη μουστάρδα.
Κόβετε τα τοματίνια στη μέση και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε μέσα στο μπολ δύο κουταλιές απο το μίγμα της μουστάρδας,λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και 2 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο.
Σε ένα άλλο μπολ κόβετε τις πατάτες στα δύο και προσθέτετε επίσης, το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα,λίγο λεμόνι,ξερό και φρέσκο κρεμμυδάκι,αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Σε ένα τηγάνι τηγανίζετε το φιλέτο λαβράκι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι,πρώτα απο την πλευρά του δέρματος και στη συνέχεια απο την άλλη πλευρά. Σερβίρετε σε ένα πιάτο την πατατοσαλάτα στο κέντρο, απο πάνω το φιλέτο το λαβράκι και γύρω γύρω τη σαλάτα με τα τοματίνια με λίγα φύλλα φρέσκια ρόκα.