Υλικά
Για 4 άτομα
4 φιλέτα χριστόψαρο
200 γραμμάρια σπανάκι
3 μαρούλια ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κουταλιά αλεύρι
100 ml λευκό κρασί
250 ml ζωμό λαχανικών
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το ψιλοκομμένο πράσο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς, πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Προσθέτετε το σπανάκι μαζί με μαρούλια και τον ζωμό λαχανικών συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθούν.
Όταν τα χορταρικά έχουν μαραθεί, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι τα φιλέτα χριστόψαρο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε το φρικασέ να βράσει για 4-5 λεπτά.
Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε τελευταία φορά.
Σερβίρετε το φρικασέ σε ατομικά βαθιά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.