Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία fish sticks από φιλέτο μπακαλιάρου Pescanova
300 γραμμάρια ρύζι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 καρότο
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
1 κολοκυθάκι
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
8 ασπρομανίταρα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά μαζί με την κόκκινη πιπεριά το καρότο και το κολοκυθάκι σε μικρά λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα ασπρομανίταρα, το κρεμμύδι και το πράσο.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα λαχανικά, το καρότο, το κρεμμύδι, το πράσο, το κολοκυθάκι, τα ασπρομανίταρα και τις πιπεριές, την πράσινη, την κόκκινη, για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνετε την φωτιά και σιγομαγειρεύετε το ρύζι μέχρι να είναι έτοιμο.
Όση ώρα σιγοβράζει το ρύζι απλώνετε τα fish sticks σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 14-15 λεπτά.
Όταν τα fish sticks και το ρύζι λαχανικών είναι έτοιμα σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το ρύζι και από πάνω τα fish sticks.