Φιλέτο σολομού με duxelle μανιταριών και σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    8-10'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 φιλέτα φρέσκου σολομού
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Για το duxelle μανιταριών:
250 γραμμάρια ασπρομανίταρα
250 γραμμάρια πορτομπέλο
250 γραμμάρια πλευρώτους
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
50 γραμμάρια βούτυρο
Για την σάλτσα:
3 πιπεριές Φλωρίνης βάζου
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
3 κουταλάκια μουστάρδα με σιναπόσπορο
1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλιά φρέσκο δυόσμο
1 κουταλιά φρέσκο άνηθο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα πορτομπέλο, τα πλευρώτους σε πολύ μικρά κομμάτια και ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό βούτυρο.
Σοτάρετε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα μανιτάρια έχουν χάσει όλα τα υγρά τους και μοιάζουν να παίρνουν την υφή πάστας, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο να λιώσει και τα αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού στο τηγάνι, πρώτα με το δέρμα προς τα κάτω, για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Γυρνάτε τα φιλέτα για 1 λεπτό, τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 6-7 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται τα φιλέτα του σολομού σε ένα multi τοποθετείτε τις πιπεριές Φλωρίνης μαζί με το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρευστη σάλτσα.
Προσθέτετε την μουστάρδα με τον σιναπόσπορο και χτυπάτε για άλλο λίγο.
Όταν τα φιλέτα σολομού είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο, και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το duxelle μανιταριών, το φιλέτο σολομού από πάνω και την σάλτσα δεξιά και αριστερά του φιλέτου.
Τοποθετείτε λίγα φρέσκα μυρωδικά πάνω στο φιλέτο σολομού και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΣΟΛΟΜΟΣ

×