Egg noodles με γαρίδες και λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 2 άτομα

1 συσκευασία γαρίδες Vannamei Pescanova μεγάλες με ουρά
250 γραμμάρια egg noodles
300 γραμμάρια ζωμός λαχανικών
200 γραμμάρια ανάμεικτα ασιατικά λαχανικά
½ καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ λεμονόχορτο ψιλοκομμένο
20 γραμμάρια τζίντζερ ψιλοκομμένο
6 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλιά ξύδι ρυζιού
2 κουταλιές fish sauce
1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
1 πρέζα σκόρδο τηγανιτό
2 κουταλάκια κρεμμύδι τηγανιτό
1 κουταλιά σησαμέλαιο

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με τον ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα egg noodles για 3-4 λεπτά.
Τοποθετείτε ένα wok σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά.
Προσθέτετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά το τζίντζερ, το λεμονόχορτο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Συνεχίζετε προσθέτοντας την καστανή ζάχαρη, το τηγανιτό σκόρδο και κρεμμύδι και σοτάρετε για ένα λεπτό ακόμη.
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο καρότο, την κόκκινη πιπεριά και ανάμεικτα ασιατικά λαχανικά.
Μετά από 2 λεπτά ρίχνετε τις γαρίδες, το ξύδι ρυζιού, την fish sauce, την σόγια και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά ακόμα.
Όταν είναι έτοιμα προσθέτετε και τα rice noodles και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά για άλλο ένα λεπτό.
Αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε σε μικρά πορσελάνινα ατομικά μπολ.

Video

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

NOODLES

ΓΑΡΙΔΕΣ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

×