Υλικά
Για 4 άτομα
200 γραμμάρια ελαιόλαδο
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
300 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
50 γραμμάρια φουντούκια χοντροκομμένα
50 γραμμάρια κάσιους χοντροκομμένα
50 γραμμάρια αμύγδαλα χοντροκομμένα
50 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
50 γραμμάρια cranberries
50 γραμμάρια blueberries
50 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
50 γραμμάρια σταφίδες ξανθιά
1 κουταλάκι κανέλα
1½ κουταλιά κακάο
Για το σιρόπι:
500 γραμμάρια ζάχαρη
1 λίτρο νερό
Φλούδες από 1 πορτοκάλι
Φλούδες από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα:
200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
70 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή
Εκτέλεση
Τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά 2 διαφορετικά μπεν-μαρι και λιώνετε στο ένα την κουβερτούρα γάλακτος και στην άλλη την λευκή κουβερτούρα.
Για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείτε την ζάχαρη μαζί με το νερό και τις φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού.
Τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να βράσει για περίπου 1-2 λεπτά και το αποσύρετε από την φωτιά.
Για τον χαλβά, τοποθετείτε μια σοτέζα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζετε, ανακατεύοντας συνεχώς να πάρει καλό χρώμα αλλά να μην καεί.
Στα μισά του καβουρδίσματος προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς, τα φουντούκια, τα κάσιους, τα αμύγδαλα και τα καρύδια και ανακατεύετε συνεχώς, να καβουρδιστούν και αυτά μαζί με το σιμιγδάλι.
Όταν ροδίσει το σιμιγδάλι και οι ξηροί καρποί προσθέτετε τα αποξηραμένα φρούτα, τα cranberries μαζί με τα blueberries και τις ξανθές και τις μαύρες σταφίδες και την κανέλα. Προσθέτετε με μία κουτάλα της σούπας το σιρόπι, σιγά-σιγά, αφαιρώντας τις φλούδες από το πορτοκάλι και το λεμόνι.
Ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει το σιμιγδάλι καλά όλο το σιρόπι και πασπαλίζετε με την κανέλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει ο χαλβάς.
Αποσύρετε τον χαλβά από την φωτιά και τον μοιράζετε ισόποσα σε 2 μπολ, προσθέτετε στο ένα το κακάο και ανακατεύετε καλά.
Στρώνετε τον χαλβά με το κακάο σε ένα τσέρκι, τον αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς, στρώνετε από πάνω τον λευκό χαλβά, σκεπάζετε με μία μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται πάνω στον χαλβά και τον αφήνετε να κρυώσει καλά και να δέσει.
Αφαιρείτε το τσέρκι, περιχύνετε με την κουβερτούρα γάλακτος και κάνετε κάθετες γραμμές με την λευκή κουβερτούρα.