Φιλέτο γλώσσα σοτέ σερβιρισμένη με σοταρισμένο σπανάκι και φέτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    8-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία φιλέτο γλώσσα Λιμάντα Pescanova
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές soft Lurpak
800 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
1 μικρό πράσο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
120 γραμμάρια φέτα τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το πράσο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο soft.
Σοτάρετε το πράσο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λάιμ μαζί με τον μαϊντανό, τον άνηθο και την τριμμένη φέτα, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από την φωτιά.
Τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βούτυρο soft.
Σοτάρετε τα φιλέτα γλώσσας καλά και από τις 2 μεριές για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα φιλέτα γλώσσας είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το σοταρισμένο σπανάκι με τα φιλέτα γλώσσας από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΣΠΑΝΑΚΙ

ΦΕΤΑ

ΦΙΛΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑ

×