Spaghetti με πολύχρωμες πιπεριές και φρέσκα μυρωδικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    9-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 πακέτο spaghetti n.5 Barilla
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
30 τοματίνια
120 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη, την κόκκινη, την κίτρινη πιπεριά και την πορτοκαλί πιπεριά σε λεπτά μπαστουνάκια, τα τοματίνια σε τέταρτα και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει προσθέτετε τα spaghetti.
Όση ώρα βράζουν τα σπαγγέτι τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις πολύχρωμες πιπεριές μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώνουν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το περισσότερο προσθέτετε τα τοματίνια μαζί με την μισή παρμεζάνα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε τα spaghetti, κατευθείαν από την κατσαρόλα που βράζουν, και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα με την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω, λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ

×