Πασχαλινά κουλουράκια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 40-45 κουλουράκια

225 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
225 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
15 γραμμάρια baking powder
3 μεσαία αυγά
750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 δόσεις βανίλια
½ κουταλάκι μαστίχα σκόνη
60 ml. χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κρόκοι με λίγο νερό για την επάλειψη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με το baking powder, την βανίλια και την μαστίχα και ανακατεύετε καλά.
Στο μπολ ενός μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάτε με το φτερό μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Μόλις τα αυγά ενσωματωθούν προσθέτετε στο μίξερ το χυμό και το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το αλεύρι, χαμηλώνετε την ταχύτητα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι.
Αποσύρετε την ζύμη από τον κάδο του μίξερ και αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη, για 30 λεπτά.
Πλάθετε την ζύμη σας σε κουλουράκια, βάρους 30-35γρ., τα οποία τοποθετείτε σε ταψί στο οποίο έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί, τα περνάτε με ένα πινέλο με τους κρόκους και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 20-25 λεπτά.
Εάν τα κουλουράκια είναι μεγάλα ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ

×