Υλικά
Για 4 άτομα
Για το τηγάνι:
2 φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί
40 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
Για το φούρνο:
2 φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το τηγάνι, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το χωριάτικο ψωμί σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτετε το κυβάκια ψωμιού και τα σοτάρετε, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να απορροφήσουν τα λιπαρά και γίνουν τραγανά.
Για τον φούρνο, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το χωριάτικο ψωμί σε μικρά κυβάκια.
Απλώνετε το ψωμί σε ένα αντικολλητικό ταψί, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στις αντιστάσεις, μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.