PILAFI ME KASTANO RYZI SPANAKI MOSXOKARYDO FRESKO KREMMYDAKI KAI ANTHOTIRO KRITIS INNER


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

10 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρονος Ψησίματος

10 Λεπτά

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 4 άτομα
500 γραμμάρια καστανό ρύζι Agrino 10’
80 γραμμάρια βούτυρο
180 γραμμάρια φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 πρέζες μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
40 γραμμάρια βούτυρο για το τέλος
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
300 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
300 γραμμάρια ανθότυρο Κρήτης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το σπανάκι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε πάλι το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα 80 γραμμάρια βούτυρο να λιώσουν.
Σοτάρετε το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μαζί με το μοσχοκάρυδο για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε το καστανό ρύζι Agrino 10’, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με τον ζωμό λαχανικών.
Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το σοταρισμένο σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Κλείνετε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 10 λεπτά.
Όταν τα 10 λεπτά περάσουν, αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο, το αφήνετε σκεπασμένο για 5 λεπτά, προσθέτετε τα 40 γραμμάρια βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.
Σερβίρετε σε λευκά ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας από πάνω με ανθότυρο Κρήτης σπασμένο με τα χέρια σας.

 

BAHAR BANER September2017



super Agrino300x250

 

Alexandros Papandreou © 2004-2017. All rights Reserved.