Παπαρδέλες με αρακά, κρέμα γάλακτος και πικάντικη γραβιέρα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    5'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια παπαρδέλες
250 γραμμάρια αρακά βρασμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
180 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις παπαρδέλες για 6-7 λεπτά.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε μια κουτάλα της σούπας από το νερό που βράζουν οι παπαρδέλες.
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και να χάσει την έντονη σπιρτάδα του.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι με το σκόρδο και προσθέτετε και τον αρακά.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη πασπαλίζετε με την μισή γραβιέρα, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά.
Σερβίρετε σε μεγάλα βαθιά ατομικά πιάτα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα.

×