SPAGGETI ME MPLE TYRI TOMATINIA KOUKOUNARI KAI BOUTURO LIGHT INNER


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos magirematos

Χρόνος Μαγειρέματος

9-10 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια σπαγγέτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak με μειωμένα λιπαρά
100 γραμμάρια μπλε τυρί Castello Danablu σπασμένο με τα χέρια σας
20 τοματίνια κομμένα στα 4
3 κουταλιές κουκουνάρι καβουρδισμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα σπαγγέτι μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 1 λεπτό.
Προσθέτετε το μισό μπλε τυρί μαζί με λίγο νερό από αυτό που βράζουν τα σπαγγέτι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το μπλε τυρί και να δημιουργήσει μία σάλτσα.
Προσθέτετε τα σπαγγέτι, τα τοματίνια, το βούτυρο με μειωμένα λιπαρά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει το βούτυρο και το μπλε τυρί με τα σπαγγέτι.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα τα σπαγγέτι και προσθέτετε το υπόλοιπο μπλε τυρί από πάνω μαζί με το καβουρδισμένο κουκουνάρι και λίγο φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι.

Lurpak soft Banner 357x286

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.