SALATA ME KOFTO MAKARONAKI SIKO LIASTH TOMATA KAI GRAVIERA INNER


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

10 Λεπτά

xronos magirematos

Χρόνος Μαγειρέματος

9-10 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια κοφτό
140 γραμμάρια αποξηραμένο σύκο Τήνου
120 γραμμάρια λιαστή τομάτα Τήνου
160 γραμμάρια γραβιέρα Τήνου
40 γραμμάρια κάπαρη Τήνου
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
60 γραμμάρια λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ξεπλένετε τις λιαστές τομάτες, καλά για να φύγει το αλάτι από το εσωτερικό τους.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το κοφτό μέχρι να είναι al dente.
Όταν το κοφτό είναι έτοιμο το σουρώνετε και το κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την γραβιέρα σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε τα αποξηραμένα σύκα και τις λιαστές τομάτες.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το κοφτό μαζί με τα ψιλοκομμένα σύκα, την λιαστή τομάτα, την γραβιέρα, την κάπαρη, το ελαιόλαδο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε.

Lurpak soft Banner 357x286

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.