Pizza πλεκτή γεμιστή με μοτσαρέλα, cheddar, πεπερόνι, πράσινη πιπεριά και σάλτσα τομάτας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    15-20'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία αφράτη ζύμη για πίτσα 
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά
12 φέτες πεπερόνι
125 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
125 γραμμάρια cheddar τριμμένο
4 κουταλιές σάλτσα για πίτσα 
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά σε μικρά λεπτά μπαστουνάκια.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε την πράσινη πιπεριά για 2-3 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματα της και την αποσύρετε από το τηγάνι.
Ανοίγετε την αφράτη ζύμη για πίτσα και την ξεδιπλώνετε πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνετε, στο κέντρο της ζύμης κατά μήκος, με ένα κουτάλι την σάλτσα για πίτσα, από πάνω τις φέτες πεπερόνι, από πάνω την μοτσαρέλα και το cheddar, τις σοταρισμένες πιπεριές και τέλος λίγη ακόμα μοτσαρέλα και cheddar.
Κόβετε σε λεπτές λωρίδες την ζύμη που βρίσκετε, δεξιά και αριστερά της γέμισης, και τις τυλίγετε εναλλάξ, πάνω στην γέμιση.
Αλείφετε την ζύμη με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Video

×