Χειμωνιάτικη μανιταρόσουπα με σουβλάκια κοτόπουλο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    40'

Υλικά

2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κομματάκια
1 λίτρο νερό
350 γραμμάρια ασπρομανίταρα κομμένα στα τέσσερα
250 γραμμάρια πλευρότους κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
100 γραμμάρια αποξηραμένα σιτάκε
100 γραμμάρια κρεμώδες τυρί
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα μανιτάρια και τα στραγγίζετε.
Τα αποξηραμένα μανιτάρια τα τοποθετείτε σε ένα μπολ με κρύο νερό να μουλιάσουν για 30-40 λεπτά και στην συνέχεια τα σουρώνετε και κρατάτε το ζουμί.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε με λίγο λάδι το κρεμμύδι, το πράσο και προσθέτετε τα μανιτάρια.
Όταν τα μανιτάρια μαραθούν, μετά από 5 λεπτά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα υλικά από το τηγάνι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και συμπληρώνετε με 1 λίτρο χλιαρό νερό και το ζουμί από τα αποξηραμένα μανιτάρια.
Αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 30 περίπου λεπτά.
Περνάτε τη σούπα από ένα πολυμίξερ για να γίνει βελουτέ, να πάρει λεία μορφή, και επιστρέφετε τη σούπα στη κατσαρόλα.
Αφήνετε τη μανιταρόσουπα να σιγοβράσει για ακόμη 5-8 λεπτά και τέλος προσθέτετε το κρεμώδες τυρί και ανακατεύετε για να λιώσει ομοιόμορφα.
Παράλληλα με τον βρασμό της σούπας, σοτάρετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τα φιλετάκια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και τα περνάτε σε καλαμάκια
Σερβίρετε την σούπα με δύο καλαμάκια για σε κάθε πιάτο.

×