Γλυκά ρολάκια με ξηρούς καρπούς και πραλίνα μελιού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

9 φύλλα κρούστας
200 γραμμάρια φουντούκια χοντροαλεσμένο
100 γραμμάρια αμύγδαλο με την φλούδα χοντροαλεσμένο
100 γραμμάρια σουσάμι καβουρδισμένο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
150 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια νερό
150 γραμμάρια πραλίνα μελιού 

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ τοποθετείτε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν μία χοντροαλεσμένη, όχι σκόνη αλλά ούτε και χοντροκομμένα.
Τοποθετείτε σε ένα μπολ τα φουντούκια, το αμύγδαλο, την κανέλα, το καβουρδισμένο σουσάμι και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ανακατεύετε.
Απλώνετε σε ένα καθαρό πάγκο 3 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά και πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνεια του το 1/3 από το μείγμα των ξηρών καρπών.
Τυλίγετε σε ρολό από την μεγάλη πλευρά του φύλλου κρούστας, χωρίς να σφίγγετε πάρα πολύ.
Κόβετε το ρολάκι σε 4 ισομεγέθη κομμάτια και τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.
Ψήνετε τα γλυκά ρολάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου, στον αέρα για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσοκαφέ χρώμα.
Όση ώρα ψήνονται τα ρολάκια σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείτε όλα τα υλικά για το σιρόπι, την ζάχαρη, το νερό, και την πραλίνα μελιού.
Τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, ανακατεύετε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη και η πραλίνα μελιού και αφήνετε το σιρόπι να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.
Όταν τα ρολάκια είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο, τα περιχύνετε με το σιρόπι και τα αφήνετε να το πιουν.
Όταν τα ρολάκια σιροπιαστούν καλά, τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και σερβίρετε.

×