Σαλάτα ρόκα με σύκα και κυβάκια παρμεζάνας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    2-3'

Υλικά

Για 2 άτομα

120 γραμμάρια ρόκα
4 σύκα κομμένα στα 4
2 κουταλιές βούτυρο
100 γραμμάρια παρμεζάνα
Για το dressing:
120 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές μέλι
50 ml χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι ginger σκόνη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το μέλι, το χυμό λεμονιού, την σκόνη ginger, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα σύκα στα 4 και με την μύτη του μαχαιριού σπάτε την παρμεζάνα σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτετε τα σύκα και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε την ρόκα μαζί με την παρμεζάνα, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα την ρόκα με την παρμεζάνα και από πάνω τα σοταρισμένα σύκα.

×