Σαλάτα κινόα με λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    9-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

200 γραμμάρια κόκκινη κινόα
1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
1 κολοκύθι
1 μικρό αγγούρι
1 φοινόκιο
3-4 ραπανάκια
1 κόκκινο κρεμμύδι
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
50 ml ελαιόλαδο
40 γραμμάρια κρέμα μηλόξιδο Kalamata Papadimitriou
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε την λευκή και την κόκκινη κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και την ξεπλένετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με τον ζωμό λαχανικών και βράζετε την λευκή και την κόκκινη κινόα για 9-10 λεπτά.
Όταν η κινόα είναι έτοιμη την σουρώνετε, την κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και την τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο κόβετε το κολοκύθι, το αγγούρι, το φοινόκιο και τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κόκκινο κρεμμύδι.
Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το ελαιόλαδο, την κρέμα μηλόξιδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά μπολάκια με μικρές κουταλιές φρέσκο τυρί κρέμα από πάνω.

Video

×