Πράσινη σαλάτα με λούζα Τήνου, γραβιέρα και αποξηραμένο σύκο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'

Υλικά

Για 2 άτομα

1 συσκευασία σαλάτα καπριτσιόζα Φρεσκούλης
80 γραμμάρια λούζα Τήνου
3 αποξηραμένα σύκα
80 γραμμάρια γραβιέρα Τήνου
Για το dressing:
200 γραμμάρια ελαιόλαδο
60 γραμμάρια χυμό λεμόνι
2 αποξηραμένα σύκα
1 κουταλιά πικάντικη μουστάρδα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τα αποξηραμένα σύκα, την πικάντικη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την λούζα στα 4, τα αποξηραμένα σύκα σε μπαστουνάκια και την γραβιέρα σε κυβάκια.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε την σαλάτα καπριτσιόζα μαζί με την λούζα, τα αποξηραμένα σύκα και την γραβιέρα, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

×