RIZOGALO SOKOLATAS ME SANTIGI PORTOKALIOU KAI KANELA INNER


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos magirematos

Χρονος Μαγειρέματος

22-24 Λεπτά

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 4 άτομα

100 γραμμάρια ρύζι γλασέ Agrino
500 ml γάλα
2 κρόκοι αυγού
1 κουταλιά βούτυρο
1 φρέσκια βανίλια
1 ξυλάκι κανέλας
50 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια κουβερτούρα
1 πρέζα αλάτι
Για την σαντιγί:
180 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη

Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία, σφιχτή σαντιγί.
Τοποθετείτε την σαντιγί σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μία ωραία μύτη και την βάζετε στο ψυγείο.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το ρύζι γλασέ για 10 λεπτά, προσθέτοντας την 1 πρέζα αλάτι.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μικρό μαχαίρι κόβετε την βανίλια στην μέση κατά μήκος και βγάζετε τα σπόρια.
Σουρώνετε το ρύζι και το ξαναβάζετε στην ίδια κατσαρόλα μαζί με το γάλα, τους κόκκους βανίλιας, την βανίλια και το ξυλάκι κανέλας.
Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνετε να βράσει για άλλα 10-12 λεπτά.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε την ζάχαρη μαζί με τους κρόκους και με ένα σύρμα τους χτυπάτε μέχρι να ξεκινήσουν να ασπρίζουν.
Αποσύρετε το ρύζι από την φωτιά και προσθέτετε σιγά-σιγά τα υγρά του στο μείγμα με το αυγό ανακατεύοντας έντονα και συνεχόμενα για να μην ψηθούν οι κρόκοι.
Μόλις έρθουν στην ίδια θερμοκρασία με το ρύζι, τοποθετείτε πάλι το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα μαζί με την κουβερτούρα και σιγοβράζετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να πήξει το ρυζόγαλο.
Αποσύρετε από την φωτιά, αφαιρείτε την βανίλια και το ξυλάκι κανέλας, μοιράζετε ισομερώς σε μπολάκια και το αφήνετε λίγο να κρυώσει πριν το βάλετε στο ψυγείο.
Σερβίρετε το ρυζόγαλο σοκολάτας με μία ωραία ροζέτα με την σαντιγί πορτοκαλιού και λίγη κανέλα από πάνω.

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.