Ρύζι το Ελληνικό

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    18-20'

Υλικά

200 γρ ρύζι φίνο Agrino
200 γρ φέτα
12 τοματίνια
2 μικρά κολοκυθάκια
1 μεγάλη μελιτζάνα
1 κρεμμύδι ξερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε 600 γραμμάρια νερό, το οποίο αλατίζετε με λίγο χοντρό αλάτι. Ρίχνετε το ρύζι και το βράζετε σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
Πλένετε καλά τα τοματίνια και τα κόβετε σε κύβους και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Στην συνέχεια κόβετε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε μακρόστενα μπαστουνάκια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και προσθέτετε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες.
Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε φρέσκια ρίγανη και προσθέτετε και τα τοματίνια τα οποία έχετε κόψει σε δύο κομμάτια στην μέση.
Κόβετε την φέτα σε μικρά κυβάκια.
Σε ατομικά πιάτα σερβίρετε ζεστό το ρύζι και περιχύνετε με όλα τα υλικά που είναι μέσα στο τηγάνι.

×