PILAFI ME KOTOPOULO PRASO GRAVIERA LAIM KAI SXOINORPASO INNER


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρόνος Ψησίματος

18-20 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια ρύζι bella Agrino
4 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
80 γραμμάρια βούτυρο
900 ml ζωμό κοτόπουλο
200 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
4 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε το κοτόπουλο από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά
Προσθέτετε το βούτυρο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσο και την πιπεριά Φλωρίνης και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε το ρύζι bella για πιλάφι μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο και μόλις πάρει μία βράση τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ μαζί με το σοταρισμένο κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύετε καλά, κλείνετε με αλουμινόχαρτο το ταψί και το τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 18-20 λεπτά.
Όταν το πιλάφι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, προσθέτετε τα κυβάκια γραβιέρας μαζί με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.