TIGANITO BASMATI ME KOTOPOULO ANANA KOKKINI PIPERIA KALAMPOKI KAI KOLIANDRO INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos magirematos

Χρόνος Μαγειρέματος

10 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 2 άτομα

1 σακουλάκι basmati Agrino 10’
250 γραμμάρια μπουκιές μπούτι κοτόπουλο
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
3 κουταλιές σησαμέλαιο
8 κουταλιές soya sauce
4 κουταλιές fish sauce
150 γραμμάρια καλαμπόκι
150 γραμμάρια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
80 γραμμάρια αρακά βρασμένο
1 κουταλάκι ginger ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 φέτες ανανά κομμένες σε κυβάκια
1 κουταλιά κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το basmati με το σακουλάκι για 10 λεπτά.
Όταν το basmati είναι έτοιμο, αποσύρετε το σακουλάκι από το νερό και το αφήνετε να στραγγίξει καλά.
Τοποθετείτε ένα wok σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το σησαμέλαιο.
Σοτάρετε τις μπουκιές κοτόπουλο για 1-2 λεπτά και προσθέτετε τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα και έντονα.
Συνεχίζετε το σοτάρισμα προσθέτοντας το καλαμπόκι, την κόκκινη πιπεριά, τον αρακά, το ginger, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον ανανά.
Ανοίγετε το σακουλάκι, προσθέτετε το basmati, σβήνετε με την soya sauce και την fish sauce και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μικρά ατομικά πορσελάνινα μπολ με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο από πάνω.

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.