Υλικά
Για 4 άτομα
300 γραμμάρια baby σπανάκι
200 γραμμάρια σολομός φιλέτο
7 ραπανάκια καθαρισμένα
20 τοματίνια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι Kalamata Papadimitriou
1 κουταλιά σκόνη τζίντζερ
Για το dressing:
60 ml ελαιόλαδο
20 ml λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε το φιλέτο σολομού και πασπαλίζετε με το τζίντζερ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε το φιλέτο σολομού καλά από όλες τις πλευρές και τοποθετείτε το φιλέτο σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Περιχύνετε το σολομό με την λευκή κρέμα βαλσαμικού, τον τυλίγετε με το αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 7-8 λεπτά.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα ραπανάκια στην μέση και μετά σε φέτες και τα τοματίνια στην μέση και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με το baby σπανάκι.
Σε ένα multi τοποθετείτε τα 60 ml ελαιόλαδο μαζί με το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Όταν ο σολομός είναι έτοιμος τον αποσύρετε από τον φούρνο, τον τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής, τον σπάτε με ένα πιρούνι σε μικρές ακανόνιστες μπουκιές και τον αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Προσθέτετε το σολομό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνετε με το dressing και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα.