prasini salata me xtapodi dressing moustardas b

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρονος Βρασίματος

1 1/2 Ώρες

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη


 

Για 4 άτομα
500 γραμμάρια χταπόδι μόνο πλοκάμια
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές ελαιόλαδο
300 γραμμάρια πράσινη σαλάτα
300 γραμμάρια κόκκινη λόλα
200 γραμμάρια baby ρόκα
200 γραμμάρια baby σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Για το dressing:
200 ml ελαιόλαδο
70 ml λεμόνι
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά μέλι
40 γραμμάρια φουντούκια
Αλάτι 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  
 
 
 
 
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την μουστάρδα, το μέλι, τα φουντούκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Τοποθετείτε τα πλοκάμια του χταποδιού σε μια κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό και την δάφνη και βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Αφήνετε το χταπόδι να σιγοβράσει 1-1½ ώρα και όταν είναι έτοιμο το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει.
Κόβετε τα πλοκάμια του χταποδιού στην μέση κατά μήκος και μετά σε κομμάτια μήκους 2-3 εκατοστών και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και περνάτε τα κομμένα πλοκάμια να πάρουν χρώμα και άρωμα.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλες τις πρασινάδες κομμένες  σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σας μαζί με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
Περιχύνετε την σαλάτα με το dressing, προσθέτετε το χταπόδι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
  



 

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.