Υλικά
Για 2 άτομα
2 φιλέτα σολομού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές μέλι
6 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι sumac
400 γραμμάρια μπρόκολο φουντίτσες
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε το μέλι, την σόγια, την πάπρικα και το sumac και το τοποθετείτε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί το μέλι και να αναμειχθούν τα υλικά.Απλώνετε αρκετή μεμβράνη σε ένα μικρό ταψάκι, τοποθετείτε πάνω τα φιλέτα σολομού, τα περιχύνετε με το μείγμα του μελιού, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυλίγετε καλά την μεμβράνη γύρω από τα φιλέτα να πάει παντού η μαρινάδα.Τοποθετείτε τα φιλέτα στο ψυγείο και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά.Όση ώρα μαρινάρονται τα φιλέτα σολομού τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει.Όταν είναι έτοιμο το σουρώνετε, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και με ένα πηρούνι ξεκινάτε να το σπάτε.Προσθέτετε το βούτυρο, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, το μυρώνι, τον μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.Αποσύρετε τα φιλέτα σολομού από το ψυγείο και τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.Ψήνετε τα φιλέτα σολωμού στο τηγάνι από όλες τις πλευρές για συνολικά 7-8 λεπτά και όταν είναι έτοιμα σβήνετε με την μαρινάδα.Συνεχίζετε το μαγείρεμα γυρνώντας τα φιλέτα συχνά για να γλασάρουν μαζί με την μαρινάδα.Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το πηρουνάτο μπρόκολο και από πάνω τα φιλέτα σολομού με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.