STAND STUFF ME KOTOPOULO MPEIKON PSILOKOMMENA LAXANIKA KAI PIKANTIKI SALSA INNER
alexpap youtube icon Alexandros Papandreou You Tube Recipe  


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos magirematos

Χρόνος Μαγειρέματος

8-10 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

12 Stand & Stuff mini Old el Paso
500 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
6 φέτες μπέικον
120 γραμμάρια cheddar τριμμένο
3 κουταλιές salsa thick & chunky Old el Paso
150 γραμμάρια κολοκυθάκι τριμμένο
150 γραμμάρια καρότο τριμμένο
150 γραμμάρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
100 γραμμάρια φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λάιμ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε την πράσινη πιπεριά, την πιπεριά Φλωρίνης και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη το κολοκυθάκι και το καρότο.
Τοποθετείτε τα λαχανικά σε ένα μπολ προσθέτετε τα 40 γραμμάρια ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε τα λαχανικά να μαριναριστούν για 10-15 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τις φέτες μπέικον και κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το μπέικον και να ψηθεί το κοτόπουλο.
Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε 3 κουταλιές salsa thick & chunky, συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από την φωτιά.
Τοποθετείτε τα stand & stuff mini σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα γεμίζετε πρώτα με τα ψιλοκομμένα μαριναρισμένα λαχανικά, από πάνω το σοταρισμένο κοτόπουλο και τέλος πασπαλίζετε με το τριμμένο cheddar.
Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στο grill για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το cheddar.

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.