KOTOPOULO ME PATATES STON FOURNO INNER
alexpap youtube icon Alexandros Papandreou You Tube Recipe


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

25 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρόνος Ψησίματος

55-60 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

1 ολόκληρο κοτόπουλο
80 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
40 γραμμάρια μέλι
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Λίγη φρέσκια ρίγανη
Μαγειρικό σπάγκο
Για το ψωμί:
2 χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί
25 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
1 σκελίδα σκόρδο
Για τις πατάτες:
600 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες
150 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ψωμί σε μεγάλες μπουκιές.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τοποθετείτε τα 25 γραμμάρια βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτετε τις μπουκιές ψωμιού μαζί με την σκελίδα σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να απορροφήσει το ψωμί το βούτυρο και να γίνει τραγανό, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα 80 γραμμάρια βούτυρο μαζί με το μέλι, τον χυμό λεμόνι, το ξύσμα από τα λεμόνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι το κοτόπουλο εσωτερικά και εξωτερικά και το γεμίζετε με το βουτυράτο ψωμί.
Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής και το δένετε με το μαγειρικό σπάγκο ξεκινώντας από την πλάτη του, περνώντας τον σπάγκο από την πάνω μεριά ανάμεσα στα πόδια και το στήθος, τα γυρνάτε στο τελείωμα των ποδιών και δένετε σφιχτά.
Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό ταψί και το αλείφετε καλά με την μισή ποσότητα του βουτύρου, προσθέτετε τις baby πατάτες, κομμένες στην μέση, τοποθετείτε διάσπαρτα το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο, την φρέσκια ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 55-60 λεπτά, ελέγχοντας ανά χρονικά διαστήματα αν χρειάζεται υγρά.
Τα τελευταία λεπτά μπορείτε να ανεβάσετε την θερμοκρασία του φούρνου για να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.