SOUVLAKIA KOTPOULOU ME DIP MOUSTARDAS KAI SALATA AGGOURIOU INNER
alexpap youtube icon Alexandros Papandreou You Tube Recipe  


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρονος Ψησίματος

6-8 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 2 άτομα

12 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι Kalamata Papadimitriou
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
Για την σαλάτα:
2 μικρά αγγουράκια
120 γραμμάρια ραπανάκια
4 κουταλιές δυόσμο χοντροκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
1 κουταλιά λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι Kalamata Papadimitriou
Για το dip:
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
80 γραμμάρια μουστάρδα με μέλι Kalamata Papadimitriou
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μπουκιές, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε την λευκή κρέμα βαλσαμικού, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετείτε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο ή με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα αγγουράκια και τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες.
Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dip, το φρέσκο τυρί κρέμα, την μουστάρδα με μέλι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Περνάτε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο σε μικρά μεταλλικά καλαμάκια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ψήνετε τα σουβλάκια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές για συνολικά 6-8 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.
Μόλις γυρίσετε πρώτη φόρα τα σουβλάκια προσθέτετε το βούτυρο, σε μικρά κομμάτια, πάνω στα καλαμάκια κοτόπουλου να λιώσει.
Προσθέτετε στο αγγούρι τον δυόσμο και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε τα σουβλάκια κοτόπουλο σε μία μεγάλη πιατέλα με το dip και την σαλάτα αγγουριού.

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.