FASOLIA GIGANTES ME SALTSA TOMATAS PORTOKALI KAI PANSETA ME GLYKO MPOUKOVO INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos magirematos

Χρονος Μαγειρέματος

25-30 Λεπτά

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 4 άτομα

½ κιλό φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα Πρεσπών Agrino
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 τομάτες ξεφλουδισμένες κομμένες καρέ
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
250 ml γλυκό κόκκινο κρασί
2 κουταλάκια πάπρικα γλυκιά
2 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα
300 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
Για την πανσέτα:
4 κομμάτια πανσέτα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια μπούκοβο γλυκό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάζετε τα φασόλια σε κρύο νερό για όλο το βράδυ έτσι ώστε να φουσκώσουν.
Βράζετε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με μία κουταλιά χοντρό αλάτι για 45-50 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε, τα κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καρότα και το πράσο σε ροδέλες, το πορτοκάλι σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο.
Βάζετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Προσθέτετε δύο κουταλιές από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα καρότα μαζί με το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί το πράσο.
Σβήνετε με το γλυκό κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες μαζί με την τομάτα κονκασέ, την γλυκιά πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση.
Σε ένα αντικολλητικό ταψί βάζετε τους βρασμένους γίγαντες και προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά από το τηγάνι μαζί με το πορτοκάλι.
Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 25-30 λεπτά
Όση ώρα ψήνονται οι γίγαντες σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πανσέτες σε μικρές μπουκιές, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το γλυκό μπούκοβο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τις μπουκιές πανσέτας για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από παντού και τις αποσύρετε από το τηγάνι.
Τα τελευταία 10 λεπτά αποσύρετε τους γίγαντες από το φούρνο, προσθέτετε από πάνω τις μπουκιές πανσέτας και ξαναβάζετε το ταψί στον φούρνο για να τελειώσει το ψήσιμο.

super Agrino300x250

 

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.