Ψητό καλαμπόκι με καπνιστή πάπρικα και βούτυρο λεμονιού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 καλαμπόκια φρέσκα ακαθάριστα
2 κουταλάκια καπνιστή πάπρικα
3 κουταλιές βούτυρο Lurpak
Ξύσμα από 1 λεμόνι
½ κουταλάκι φρέσκο ginger τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε καλά τα καλαμπόκια χωρίς να κόψετε τα φύλλα τους από την βάση.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με το ξύσμα λεμονιού και το τριμμένο ginger και ανακατεύετε καλά.
Αλείφετε τα καλαμπόκια με τα 2/3 του βουτύρου καλά, σε όλη του την επιφάνεια και πασπαλίζετε με τα 2/3 της καπνιστή πάπρικάς, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλύπτετε τα καλαμπόκια πάλι με τα φύλλα τους, τα δένετε περιμετρικά, καλά, με μαγειρικό σπάγκο, να καλυφθούν πάλι τελείως.
Βυθίζετε τα δεμένα καλαμπόκια σε ένα μπολ με νερό για τουλάχιστον 15 λεπτά, να μουλιάσουν τα φύλλα τους για να μην καούν στο ψήσιμο.
Ψήνετε τα καλαμπόκια στα κάρβουνα για 25-30 λεπτά, γυρνώντας ανά συχνά χρονικά διαστήματα.
Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, αφαιρείτε τα καλαμπόκια από την φωτιά, κόβετε τον μαγειρικό σπάγκο και τα φύλλα των καλαμποκιών και τα ξαναβάζετε στην φωτιά για 10-15 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σερβίρετε τα καλαμπόκια σε μία μεγάλη πιατέλα με την υπόλοιπη καπνιστή πάπρικα και το υπόλοιπο βούτυρο.

×