Ατομικά αλμυρά κεκάκια με λιαστή τομάτα, πράσινη πιπεριά, ελιές και φέτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
120 ml γάλα
60 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια λιαστές τομάτες κομμένες σε μπαστουνάκια
120 γραμμάρια πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
100 γραμμάρια ελιές ροδέλα
60 γραμμάρια φέτα χοντροσπασμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε για 1 λεπτό την πράσινη πιπεριά με λίγο ελαιόλαδο.
Στο μπολ του μίξερ τοποθετείτε τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και με το σύρμα τα χτυπάτε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Προσθέτετε στο μίξερ κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, συνεχίζοντας στην ίδια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα.
Προσθέτετε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τις λιαστές τομάτες, την σοταρισμένη πράσινη πιπεριά, τις ελιές ροδέλα και την φέτα και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
Τοποθετείτε το μείγμα στα φορμάκια μέχρι τα ¾ της φόρμας
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 30-35 λεπτά.
Ελέγχετε αν το κέικ είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μικρό μαχαίρι στο κέντρο του και όταν το βγάλετε να είναι καθαρό.
Όταν είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο, τα ξεφορμάρετε και τα τοποθετείτε σε μία σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Μόλις κρυώσουν μπορείτε να τα τοποθετήσετε μέσα σε χάρτινες σακούλες τροφίμων Sanitas και να τα πάρετε μαζί σας στην δουλειά ή στο σχολείο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΕΛΙΕΣ

ΚΕΙΚ

ΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ

ΦΕΤΑ

×