Μπρουσκέτα με πιπεριές Φλωρίνης, baby ρόκα και βούτυρο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί
2 κουταλιές βούτυρο soft Lurpak
30 γραμμάρια baby ρόκα
6 πιπεριές Φλωρίνης
40 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές λευκό ξύδι βαλσαμικό
3 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού
1 κουταλιά μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τις πιπεριές Φλωρίνης, ολόκληρες, σε ένα αντικολλητικό ταψί, τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε τις πιπεριές Φλωρίνης σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει η φλούδα τους.
Όταν οι πιπεριές είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το φούρνο, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ, το οποίο κλείνετε καλά με μεμβράνη, έτσι ώστε οι υδρατμοί που θα δημιουργηθούν να σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε την φλούδα πολύ εύκολα.
Τοποθετείτε τις πιπεριές σε ένα ξύλο κοπής, αφαιρείτε την φλούδα, τα κοτσάνια και τα σπόρια, τις κόβετε σε κάθετες λωρίδες και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε τα 40 ml ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι βαλσαμικό, το μέλι, την λευκή κρέμα βαλσαμικού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα άλλο αντικολλητικό ταψί απλώνετε τις φέτες χωριάτικου ζυμωτού ψωμιού, τις αλείφετε με την μία κουταλιά βούτυρο soft Lurpak, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις τοποθετείτε στο grill του φούρνου για 4-5 λεπτά να φρυγανιστούν.
Μόλις οι φέτες ψωμιού είναι έτοιμες τις αποσύρετε από τον φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς και τις αλείφετε από πάνω με το υπόλοιπο βούτυρο soft Lurpak.
Μοιράζετε από πάνω ισόποσα τις πιπεριές Φλωρίνης και πασπαλίζετε με την baby ρόκα.

×