Κανελόνια με σπανάκι και τυριά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

24 κανελόνια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό
2 κουταλιές μυρώνι
100 γραμμάρια τριμμένο κασέρι
200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
100 γραμμάρια ανθότυρο τριμμένο
100 γραμμάρια μοτσαρέλα Arla
2 αυγά
200 γραμμάρια μοτσαρέλα Arla
Για τη μπεσαμέλ:
30 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
30 γραμμάρια αλεύρι
330 γραμμάρια γάλα
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το καθαρισμένο σπανάκι.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το σοτάρετε με δόσεις χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο και βούτυρο,
Όταν όλο το σπανάκι είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το σκόρδο.
Ξαναβάζετε το βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε το πράσο μαζί με σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.
Όση ώρα σοτάρετε το κρεμμύδι με το πράσο ψιλοκόβετε το μαϊντανό μαζί με το μυρώνι.
Όταν το πράσο με το κρεμμύδι είναι έτοιμο το τοποθετείτε στο μπολ με το σπανάκι μαζί με το μαϊντανό, το μυρώνι, το κασέρι, την φέτα, το ανθότυρο, τα αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Για την μπεσαμέλ τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα πολύ παχύ μείγμα.
Προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια και έντονα μέχρι να πήξει.
Προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα και μόλις λιώσει αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτετε τον κρόκο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύοντας καλά.
Τοποθετείτε την γέμιση σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, γεμίζετε τα κανελόνια, τα τοποθετείτε σε ένα πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο, τα περιχύνετε καλά από πάνω με την μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με την μοτσαρέλα
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25-30 λεπτά.
Όταν τα κανελόνια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο, τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΠΕΣΑΜΕΛ

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΣΠΑΝΑΚΙ

ΤΥΡΙΑ

ΦΕΤΑ

×