Πράσινη σαλάτα με σολομό και dressing με μέλι και τζίντζερ

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    2-3'

Υλικά

Για 2 άτομα

1 συσκευασία σαλάτα πανδαισία Φρεσκούλης
200 γραμμάρια σολομό φιλέτο κομμένο σε κυβάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά λεμονοπίπερο
1 ώριμο αβοκάντο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
20 τοματίνια κομμένα στα 4
1 ραπανάκι κομμένο σε φέτες
40 γραμμάρια λευκή κινόα βρασμένη
Για το dressing:
80 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι τζίντζερ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε τις φακές και τις βράζετε για περίπου 35-40 λεπτά.
Όταν οι φακές είναι έτοιμες τις σουρώνετε, τις κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια, το αγγούρι, το κολοκυθάκι και το καρότο σε πολύ μικρά κυβάκια.
Στο ίδιο ξύλο κοπής ψιλοκόβετε καλά τον μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο μπολ με τις φακές μαζί με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολ την σαλάτα.

×